Taxaties

Een taxatierapport

Een taxatierapport is een objectieve waardebepaling van een onroerende zaak. Deze waardebepaling wordt op schrift gezet met een uitgebreide omschrijving van het object, de belangrijkste eigenschappen, referentiepanden en een aantal foto’s. Belangrijk voor het bepalen van een waarde is de reden van de bepaling. Voor de aankoop is het belangrijk om te weten wat een goede koopprijs is. De geldverstrekker wil weten wat de exacte waarde van de woning is en zal bij een aanvraag voor een hypotheek opdracht geven tot taxatie.

NWWI Taxatie en/of NHG Taxatie

Veel geldverstrekkers vragen tegenwoordig om een validatie van het taxatierapport. De AankoopTaxateur laat zijn rapporten valideren bij Taxateursunie of het NWWI, omdat alle Nederlandse geldverstrekkers een rapport van genoemde partijen altijd accepteren. De rapporten voor de Nederlandse Hypotheek Garantie (NHG) moeten altijd verplicht gevalideerd worden.

Wanneer hebt u een taxatierapport nodig?

* Bij een nieuwe of oversluiten van uw huidige hypotheek
* Aanpassing hypotheek ivm verbouwing
* Aankoop woning
* Verkoop woning
* Scheiding
* Successierecht (bij overlijden)
* Meer inzicht in uw bezit, etc.

Werkgebied van de taxateur

De taxateur moet goed bekend zijn in de directe omgeving van de woning. De meeste geldverstrekkers hanteren de norm van 20 km;  wij kunnen alle woningen binnen een straal van 20 km van ons vestigingsadres taxeren, dus o.a.: Eindhoven, Best, Bergeijk, Boxtel, Luyksgestel, Riethoven, Westerhoven, Bladel, Hapert, Helmond, Aarle-Rixtel, Eersel, Duizel, Knegsel, Steensel, Vessem, Wintelre, Geldrop‐Mierlo, Heeze-Leende, Sterksel, Nuenen, Son en Breugel, St Oedenrode, Valkenswaard, Veldhoven, Aalst en Waalre. Wilt u een taxatie laten verzorgen in een andere woonplaats? Stuur dan eerst een e-mail naar info@aankoop-taxateur.nl.

Hoeveel exemplaren van het taxatierapport ontvangt u?

Eén digitaal exemplaar rechtstreeks aan uw geldverstrekker of financieel adviseur en indien gewenst naar uw mailadres en één schriftelijk exemplaar per post. Wanneer ontvangt u het taxatierapport in de brievenbus? U ontvangt het rapport in de mailbox uiterlijk de 3e werkdag na de opnamedatum en ontvangst van alle benodigde stukken (kopie akte van levering en bij appartement alle stukken van de VvE).

Wanneer moet het taxatierapport worden betaald?

De factuur wordt tezamen met het rapport verzonden en dient te worden betaald binnen 14 dagen na de factuurdatum of uiterlijk, indien u de gegevens van de betreffende notaris doorgeeft, bij het notarieel transport van de hypotheekakte.

Ik wil mijn woning laten taxeren, hoe nu verder?

Indien u nog vragen heeft kunt u natuurlijk een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen 06 11 36 39 40, voor de opdracht verwijzen wij u graag naar het opdrachtformulier.