Taxaties

Een taxatierapport

Een taxatierapport is een objectieve waardebepaling van een onroerende zaak. Deze waardebepaling wordt op schrift gezet met een uitgebreide omschrijving van het object, de belangrijkste eigenschappen, referentiepanden en een aantal foto’s. Belangrijk voor het bepalen van een waarde is de reden van de bepaling. Voor de aankoop is het belangrijk om te weten wat een goede koopprijs is. De geldverstrekker wil weten wat de exacte waarde van de woning is en zal bij een aanvraag voor een hypotheek opdracht geven tot taxatie.

NWWI Taxatie en/of NHG Taxatie

Veel geldverstrekkers vragen tegenwoordig om een validatie van het taxatierapport. De AankoopTaxateur laat zijn rapporten valideren bij het NWWI, omdat alle Nederlandse geldverstrekkers een rapport van genoemde partijen altijd accepteren. De rapporten voor de Nederlandse Hypotheek Garantie (NHG) moeten altijd verplicht gevalideerd worden.

Wanneer hebt u een taxatierapport nodig?

* Bij een nieuwe of oversluiten van uw huidige hypotheek
* Aanpassing hypotheek ivm verbouwing
* Aankoop woning
* Verkoop woning
* Scheiding
* Successierecht (bij overlijden)
* Meer inzicht in uw bezit, etc.

Werkgebied van de taxateur

De taxateur moet goed bekend zijn in de directe omgeving van de woning. De meeste geldverstrekkers hanteren de norm van 20 km;  wij kunnen alle woningen binnen een straal van 20 km van ons vestigingsadres taxeren, dus o.a.: Eindhoven, Best, Bergeijk, Boxtel, Luyksgestel, Riethoven, Westerhoven, Bladel, Hapert, Helmond, Aarle-Rixtel, Eersel, Duizel, Knegsel, Steensel, Vessem, Wintelre, Geldrop‐Mierlo, Heeze-Leende, Sterksel, Nuenen, Son en Breugel, St Oedenrode, Valkenswaard, Veldhoven, Aalst en Waalre. Wilt u een taxatie laten verzorgen in een andere woonplaats? Stuur dan eerst een e-mail naar info@aankoop-taxateur.nl.

Hoeveel exemplaren van het taxatierapport ontvangt u?

Eén digitaal exemplaar rechtstreeks aan uw geldverstrekker of financieel adviseur en indien gewenst naar uw mailadres en één schriftelijk exemplaar per post. 

Wanneer moet het taxatierapport worden betaald?

Na gereed melding ontvangt u een Ideal link of een factuur per mail voor betaling. Naast de link ontvangt u alle informatie per mail en sturen wij u een rapport per post.

Ik wil mijn woning laten taxeren, hoe nu verder?

Indien u nog vragen heeft kunt u natuurlijk een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen 06 11 36 39 40, voor de opdracht verwijzen wij u graag naar het opdrachtformulier.